mandag 9. august 2010

Hvordan gjøre løkkemasker

Løkkemasker eller loop-stitches som det heter på Engelsk er dekorative, enkle å lage og blir til kjempefint og rufsete hår til dine amigurumis. Løven under har hår og hale laget ved hjelp av løkkemasker, og mulighetene for bruken av disse stingene er mange. Man kan foreksempel variere uttrykket ved at man drar ut tråden for å lage langt hår, eller holder tråden tett inntil arbeidet for en kortere frisyre. Et lite tips er at dersom man ikke ønsker at håret skal bli for tykt, hekler man bare annenhver runde med løkkemasker, og annenhver runde med vanlige masker. Jeg skal vise dere hvordan jeg lager løkkemasker, og håper dere forstår. Gi gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk.

Steg 1: Start med en runde med fastmasker.
Sett heklekroken inn i første maske.
Lag en løkke av garnet ved at du fører garnet BAK, og OVER venstre pekefinger.
 (Motsatt veg av hva du normalt ville ha gjort når du hekler)

Steg 2: Roter heklekroken MOTSATT veg av hva du normalt ville gjøre.
Først fører du den OVER garnet, og deretter BAK begge trådene du nå har på hånden. Dra BEGGE trådene gjennom masken du først satte heklekroken inn i slik at du har tre masker på heklekroken.

Steg 3: Nå har du tre masker på kroken, og en løkke bak.
Slipp løkken ned fra pekefingeren, før kroken under tråden, og trekk den gjennom alle løkkene slik  du ville ha gjort det når du hekler en fastmaske.
Det vil nå se slik ut. Dette er en ferdig løkkemaske. Nå kan du repetere alle stegene i neste maske.


Etter en runde med løkkemasker vil resultatet se mer eller mindre slik ut.
Lykke til!

1 kommentar:

  1. Tak skal du have, jeg er kommet i tanke om en gammel opskrift på et lam, men havde totalt glemt hvordan jeg laver løkkemaskerne.
    Tak
    Hilsen Else

    SvarSlett