tirsdag 14. desember 2010

Til inspirasjon

Hjemmelagde heklede tepper er noe av det fineste og koseligste jeg vet om, og jeg finner stadig nye fargekombinasjoner jeg kunne tenke meg å hekle selv. Men et heklet teppe er et nokså stort arbeide, og det blir sannsynligvis aldrig til at man får heklet alle man drømmer om. For øyeblikket har jeg to teppe-prosjekter på gang, men sannsynligvis blir bare det ene ferdig. Det viser seg at jeg liker bedre å hekle afghanere enn vanlige bestemor-ruter. Det er mindre knoting det, synes jeg. Afghaneren nedenfor har jeg kommet litt over halvvegs med, mens bestemor-tepper er bare en liten lapp full av MASSE trådet, og den har forøvrig heller ikke blitt rørt siden i sommer


Når man ikke har hverken tid eller tålmodighet til å hekle selv, er det jo bra at Etsy finnes. Der kan man nemlig kjøpe de utroligste vintage heklede tepper. Disse fant jeg etter et kjapt søk etter "vintage blankets"

Kilder:
Grønn og blå bestemor
Lilla og hvit

10 kommentarer:

 1. Skjønner godt hva du snakker om.
  Jeg har begynt på mange hekletepper, men de blir gjerne til noe mindre...
  Flotte farger på begge teppene dine.
  Lykke til med å gjøre de ferdige.

  SvarSlett
 2. Det er masse flott inne på Etsy, ja. Men dine tepper ser jo flote ut - du er veldig flink til å sette sammen friske, herlige farger!

  SvarSlett
 3. WOW - de to teppene du holder på med er aldeles nyyydelige! Elsker fargene!

  Marit

  SvarSlett
 4. Oh, det teppet med prestekrager fra Etsy; OH MY LORD!

  Men dine tepper og er ganske oh my lord. Hvordan hekler man "afghaner"? Nylig lært meg å hekle...og det er jo sååå gøy!!!

  SvarSlett
 5. Heilt einig - det er ingenting som slår heimehekla tepper, i alle fargar og variantar! :) Og no fekk eg jammen meir inspirasjon! Det vert nok ein afghanar på meg òg etterkvart :)
  Du har ein kjempefin blogg, med mange flotte og inspirerande ting :)

  Mvh, Kristin @ Hekkan Hekkel

  SvarSlett
 6. Sånn er det her også. 2 halvferdige tepper - man må jo gjøre litt annet også - kan jo ikke bare holde på med et stort prosjekt:)Så det er vel greit at det tar litt tid.
  Uansett flotte de teppene du holder på med!

  SvarSlett
 7. Et lite tips eg har tenkt å prøve ut: eit bestemorsteppe som er berre ei stor bestemorsrute!

  http://www.pickles.no/great-granny-verandapledd/

  SvarSlett
 8. Så dyktig du er!
  HØYT på ønskelista mi står ett slikt teppe. Ett diiigert til senga vår.
  Men jeg klarer ikke hekle mer enn en liten blomst. Knapt det. ;) Hehe.

  Flotte tepper iallefall!
  klem

  SvarSlett
 9. Så fine tepper du lager! Og ja, det er jo en del jobb med tepper, men om man tenker som så at hvis jeg hekler 2 lapper hver dag, så blir det 60 lapper på en måned... Så på to måneder har man MASSE lapper, og så en måned på alle trådene.. "vips" så har man et teppe, hihi
  Lykke til med jobben!
  klem

  SvarSlett