onsdag 27. februar 2013

Garn?


Jeg hekler som regel i Muscat bomullsgarn fra Drops, og i det siste har jeg også heklet en del i Bomull Sport garnet fra Sparkjøp. 
Men nå har jeg lyst å prøve noe nytt, og håper at dere hekledamer der ute har noen gode tips til meg på fargerike bomullsgarn.
Hvilket garn foretrekker dere å hekle i ? 
Amigurumier da, selvfølgelig:)

18 kommentarer:

 1. Jeg har kun heklet amigurumier i Bomull Sport fra Sparkjøp, og har vært fornøyd med det!
  Har prøvd Muskat fra Drops, men synes det garnet deler seg opp veldig...
  Ellers har jeg kjøpt litt bomullsgarn i Tyskland, når jeg har vært der, det kan brukes sammen med Bomull Sport, men er ørlitt tynnere...
  Desverre finner jeg ikke maken her i Norge, bortsett fra at de hadde noe lignende på Mauds Garn, når de hadde butikk i Oslo. De har flyttet til Lillestrøm, men jeg har ikke vært der for å se ennå...
  Jeg er også alltid på jakt etter fargerike bomullsgarn, så jeg følger tråden din og ser om andre kommer med tips!!
  Ellers skal jeg skrike ut, om jeg finner noe :-)
  Klem fra Mona :-)

  SvarSlett
 2. Jeg liker godt PT Petunia, men nå har jeg bare 3 amigurumier på CV'en. Følger tråden i jakten på gode tips!

  Hvordan gjør du det med trådfesting, forresten? Er mektig imponert over nesehornet, men det må da bli århundrets trådfest?

  SvarSlett
  Svar
  1. takk for tipset.
   Jeg knyter bare sammen trådene på baksiden. Det vises ikke uansett:) ingen tråfesting mao:)

   Slett
 3. Jeg har dessverre ingen amigurumier på samvittigheten enda, men hekler mye, og da helst i tynt ullgarn (gjerne fra SparKjøp). Vet ikke om det kan brukes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke noe glad i å bruke ullgarn i amigurumiene. Det blir et litt "hårete" resultat hvis du skjønner, også holder de ikke ullgarn formen noe særlig over tid

   Slett
 4. I can only speak for Germany, but a lot of people would use Catania from Schachenmayr...it´s quite lovely to work with :) xo

  SvarSlett
  Svar
  1. I have heard about that yarn, but I havent found it in Norway. Do you know if its possible to buy it online?

   Slett
 5. Landet innom her og så spørsmålet ditt. Jeg har heklet noen amiguruier og har brukt et garn som heter Tilda (Svarta Fåret). Det er 50% bomull og 50% akryl. Figurene blir mer stabile enn med 100% bomull - synes jeg. Og det er veldig mykt. Du får kjøpt det hos knittingroom.no

  Lykke til :o)

  SvarSlett
 6. Jeg er vild med farverne i pimabomuld fra strikkebogen (http://selvstrik.dk/pima-bomuld-48). Danske yarnfreak (http://yarnfreak.dk/garn) har vildt meget forskelligt bomuld i skønne farver.

  Menøh, jeg har ikke hæklet amigurumi i noget af det. Det var bare hvad jeg kom til at tænke på, når jeg tænkte lækre farver og bomuld :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. på yarnfreak var det mye fint, da:) :) Men det ser ikke ut som at de sender til Norge. synd

   Slett
  2. Dersom du sender en mail til Yarnfreak er min erfaring at det ikke er noe problem å få tilsendt til Norge! Jeg bestilte noe garn nå i helga, og min erfaring er så langt ikke annet enn positiv. :)

   Siri

   Slett
  3. Hei Siri.
   Ja, jeg fant det ut jeg også:) Har ikke bestilt noe ennå,da:) Hadde vært gøy å høre om du er fornøyd med garnet når det kommer.

   Slett
 7. De siste amigurumiene jeg lagde, tror jeg at jeg brukte Lerke fra Dalegarn(?) Det er litt tykkeren og godt å bruke. :)
  Nå er det lenge siden jeg har heklet figurer, på tide å ta det opp igjen kanskje? Hehe..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ser fin ut da:) Men jeg er ikke noe glad i blandingsgarn:) Det er bomull som gjelder her i gården:)

   Slett
 8. Er også glad i catania. Det er litt blankere enn bomull sport og litt tynnere og endel dyrere. Jeg kjøper det på bogerud, vet ikke hvor man kan få kjøpt det på nettet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg fant det i butikk jeg også:) Det viste seg at jeg har prøvd det før til en pute, men syntes at det var for tynt. Nå har jeg prøvd det i amugurumi, og syntes at resultatet ble kjempefint:)

   Slett
 9. Har ikke prøvd det selv, men hva med bomullsgarnet fra Søstrene Grene? Har lenge tenkt jeg skulle kjøpt det og prøvd..

  SvarSlett
 10. Hei.

  Hekler ikke så mye amigurumi, men har god erfaring med Solberg Fiol fra andre prosjekter. Dette bomullsgarnet har veldig god tvinn og kommer i mange fine farger.

  Lykke til :-)

  Lene

  SvarSlett