torsdag 2. september 2010

En ny dinosaur

Da har det kommet en ny dinosaur til samlinga, og jeg er ferdig med enda et uferdig prosjekt. Husker dere denne? Det som er litt morsomt med å holde på med flere prosjekter samtidig er at mye også blir ferdig omtrent samtidig. Men det har tatt laaang tid, og jeg sliter litt med hekle-motivasjonen for øyeblikket. Dette blir nok min siste dinosaur på en god stund. Jeg har ennå planer om å hekle en til i grønn, men det får bli en annen gang.

Denne dinosauren har jeg heklet i Drops Paris som man blant annet kan kjøpe på garnstudios hjemmesider. Dette er et litt tykkere garn enn muskat som jeg vanligvis bruker. Anbefalt pinne er nr 5, men jeg bruker heklenål i str 3 slik at heklinga blir tett og fin. Dette garnet er i 100 % kjemmet bomull, og er dermed ikke like glansfullt som Muskat- garnet, men det er slitesterkt, og egner seg dermed godt til å lage amigurumier med. De tåler litt røff behandling fra små barnehender.

Dinosauren er heklet i fargene 5 og 8 . Den mørke fargen er en herlig, dyp og ren lillafarge, og den lyse passer godt til. Den lyse har noen hint av rødt i seg i virkeligheten. Alternativt til lys lilla ville jeg ha brukt hvitt,men man kan jo selvfølgelig kombinere hvilke farger man selv måtte ønske.Garnet er faktisk ganske rimelig, det koster 20 kroner for nøstet. Men det kan lønne seg å være obs på at det av og til er tilbud på garn inne på garnstudios hjemmesider. Jeg kjøpte en hel haug med garn for en stund siden da blant annet denne typen var på tilbud. Det som er så bra med dette garnet, er at det finnes i så mange forskjellige farger. For å hekle en dinosaur i dette garnet trenger du 4 nøster med hovedfargen, og 1 nøste men komplimentærfargen.

Hvis dere ønsker å hekle denne dinosauren selv, kan dere kjøpe mønstret her.Dere kan se flere av dinosarene jeg har heklet her

3 kommentarer: