tirsdag 7. desember 2010

Tips til Gratismønster

Jeg tenkte at jeg skulle tipse dere om et bra nybegynnermønster for dere som har lyst til å begynne å hekle amigurumis. Det finnes faktisk massevis av flotte gratismønster der ute, hvis man bare orker å lete litt, men denne katten synes jeg er ett av de fineste gratismønstrene jeg har funnet iallefall

Moko the Cat.

Dette er min verson (Faktisk en av mine første amigurumis)


Mønsteret er på Engelsk, så det er en forutsetning at dere kan lese Engelske mønstre, men utover det, så behøver man ikke kunne med enn å hekle fastmasker, øke og minske masker. Engelske mønstre kan se uoverkommelig ut ved første øyekast, hvis man ikke er vant til de, men det er virkelig lettere enn man tror.

Dersom man aldri har lest engelske mønstre før, vil jeg anbefale at man kjøper seg en heklebok for amigurumis som en liten start. Der finnes det ofte "hekleskoler" der man lærer grunnleggende hekling og begreper.

Skulle jeg valgt bare en, ville det kanskje bli denne av Elisabeth A. Doherty. Den  har faktisk flere fine mønstre. Gå innpå bloggen til forfatteren for å se alt det fantastiske hun lager.
Selv om jeg elsker å ha slike bøker som dette på hylla, så synes jeg ofte at problemet med slike bøker er at det bare er et par fine mønstre i boken, og da føler jeg at det er litt bortkastet, men denne boken er som sagt bra da.

Nå kjøper jeg de fleste mønstrene mine på Etsy (Søk på amigurumi), eller rett og slett bare lager dem selv. Ingenting så er så fint som det:)

9 kommentarer:

 1. Årh, hvor er den bare sød - og tak for link :)

  SvarSlett
 2. Sikke nogle dejlige link :) Tak for at dele.
  Man må jo forsøge sig selv, når posten sådan beholder bamsen for sig selv. :(

  Kh Anne

  SvarSlett
 3. Si fra hvis du ønsker tips til nye amigurumi jeg vet om et par som sikkert ville blitt stor suksess :D (er dessverre ikke noe heklefantom selv, hehe)

  SvarSlett
 4. Hei! Supert at du blir med i lotteriet mitt!! :) Kjempefine ting du hekler, jeg har vært inne her å kikka før;) Ha en fin-fin kveld!

  SvarSlett
 5. Anne. Så utrolig dumt at den ikke har kommet frem til deg! Jeg skal hekle deg en ny,når jeg bare fårtid til det, så gjør vi ett nytt forsøk:)

  SvarSlett
 6. Mie. Jeg tar alltid imot nye tips om amigurumis:) hvilke har du da? ;)

  SvarSlett
 7. Hei
  Så flott katt. Har tenkt å prøve meg på amigurumis en gang. Finnes så mange fine oppskrifter der ute.
  :)

  SvarSlett
 8. Orv, det ville da være frygtelig sødt at dig, hvis du gider. Det er simpelthen så ærgerligt sådan noget

  SvarSlett